Fyra gamla ProTracker-moduler • Hej på Er,

  Jag tänkte testa min S-Video-adapter på min Amiga1200 lite till och screen-grabba ProTracker låtar - Det verkar ju hipp och inne… Det räcker inte längre med .mod-filer eller ens .mp3-filer… Låtom oss slösa på elproduktionen med lite MP4-videos :D Här är fyra moduler som jag gjorde under en högproduktiv tid (1996-1997). En del ljud är samplat av mig själv med en AMAS-sampler. Har precis lagt vantarna på en till sådan, för övrigt. :D Tre utav dessa fyra låtar är nog försök att bryta normen över vad en modul skall vara och hur den får låta. Detta är mer aukistiska inslag än något jag producerade innan dess. De gjordes förmodligen i slutet på Amiga 1200-eran, när jag sedan övergick till att använda Amiga 4000 som primär maskin fram till 2002.

  Degge https://youtu.be/4FQUMwvhYaU
  Distade gitarrer och lite sånt

  Toy Agent 3 https://youtu.be/5aOY_L9-WsQ
  Brass och orgel

  Metalltune https://youtu.be/gd_OcV8P7NE
  Aningen mer traditionellt Amiga-modul-sound, kanske?

  Popop https://youtu.be/wPvV-ztXEL0
  Akustisk gitarr samt lite små brass-tut här och där :)

  Hoppas att någon saknat att lyssna på Amiga-moduler :) • @AiO Gjorde en del mods själv, men har inte orkat att flytta över mer än en låt som var halv-bra. Annars blev det mest EBM musik och 172632 Depeche “remixar” :o)

  https://www.youtube.com/watch?v=U23z16jnQQQ • Skulle kunna varit en Page-låt (du vet gamla svenska synt-pop-bandet) :D Härligt!

  Använder du också Chroma’s S-Video-adapter för att frame-grab:a? Mycket nöjd med den - Önskar bara att jag hade något bättre program till Amiga4000:ingen för att spara ner PalomaTV-grejer till disk. Kan ju bli något kul att försöka tänka på att hacka ihop :D. Faktim är att bilden som Paloma ger ser riktigt riktigt najs ut - Förutom att det vore kul att hitta ytterligare ett användningsområde till min fina dyr-Amiga. Nu kör jag sån skitbillig (dålig) EasyCAP-USB-tjosan av äldre modell som funkar i Linux :) • Nej, spelade in WinUAE med 100FPS game capture. • Jag gjorde en låt på Gubbdata i somras men jag lämnade aldrig in den till compot. Den blev aldrig klar heller men man kan höra den som intromusik till vissa av de senare avsnitten av Björeman//Melin (https://www.bjoremanmelin.se). • Hittade denna förresten - helt galet bra musik gjord på Amigan: https://www.reddit.com/r/amiga/comments/8usfh7/amiga_music_jungle_drum_bass_compilation_7/


Log in to reply